O nama

O nama

U vremenima sve većih energetskih zahtjeva, područje civilne nuklearne energetike pokazuje kontinuirani rast što stvara potrebu za uvođenje novih, specijaliziranih kompanija u proces projektiranja i proizvodnje za to zaista vrlo specifično i zahtjevno područje.

AD Inženjering se, temeljem znanja i iskustava koje su njegovi djelatnici akumulirali u više godina rada na projektima iz područja civilne nuklearne energetike, uključuje u proces pronalaženja novih specijaliziranih kompanija koje mogu odgovoriti na visoke zahtjeve koje traži civilna nuklearna energetika, upoznaje ih sa svim specifičnostima područja, uvodi ih u posao, koordinira aktivnosti vezano za njihovu provjeru od strane ovlaštenih organizacija. Nakon što se kompanije uključe u procese projektiranja, proizvodnje, kontrole kvalitete, rad na terenu, AD Inženjering ih prati i po potrebi se uključuje u pojedine specifične poslove tokom kompletnog procesa od ugovaranja do isporuke i praćenja proizvoda u eksploataciji.

Lista referenci AD Inženjeringa se konstantno povećava, a to je praćeno i stalnim proširenjem opsega usluga, od jačanja tehničke podrške pa sve do podrške pri analiziranju specifične gospodarsko regulatorne problematike.

AD Inženjering

 

AD Inženjering je kompanija s višegodišnjim iskustvom temeljenim na isporukama opreme, proizvoda, materijala i usluga za objekte civilne nuklearne energetike.

Aktualni projekti

 

Jedna od trenutačno aktualnih i vrlo značajnih referenci je NPP ROOPPUR, za koji je AD Inženjering također isporučio značajnu količinu materijala i opreme. AD Inženjering između ostalog učestvuje u pripremama nuđenja i odabiru kooperanata za proizvodnju i isporuku različite opreme i materijala za NPP PAKS II u Mađarskoj i NPP EL DABAA u Egiptu.